Tréning

Cégek, vállalatok, szervezetet értékelése - cégértékelés

Miben vagyunk mások

  • Gyakorlati szakemberek vagyunk. Tudjuk, miről beszélünk. Mindegyikünk rendelkezik több éves menedzsment- és értékesítési gyakorlattal. Résztvevőink ezekből a tapasztalatokból profitálnak.
  • Cégspecifikus: mindenekelőtt konkrét, mérhető célok kerülnek definiálásra. Mi változzon meg ezután? Egy elemzéssel és egy cégspecifikus koncepcióval kezdünk.
  • A tréning 80%-a gyakorlat, amely részaránnyal a Lichtenberg tréning messze a szokásos átlag fölött van.
  • Munkánk fontos része a gyakorlatban bekövetkező javulások átültetésének figyelemmel kísérése. A változások integrálását a napi gyakorlatba nyomon követjük.
  • A megbízóval közösen minden fejlesztési program után elemezzük a cél elérésének mértékét és a szükséges további lépéseket.


Tréningjeinkről

Egy Komplex Hatékonyságnövelő Projekt végrehajtására hosszabb időszakok, általában több év elteltével vállalkozik ismételten egy vállalat. Munkatársainak fejlesztése azonban folyamatos feladat. Ezért a projektjeink során nyújtott tréning szolgáltatások mellett önállóan is a tréningek igen széles skáláját kínáljuk partnereinknek:

  • Általános menedzsment tréningek;
  • Speciális készségfejlesztő és szakmai tréningek;
  • Szemléleti és változásmenedzsment tréningek;
  • Cél- és feladatorientált workshopok;
  • Coaching.

Ezek a tréningek, workshopok, coaching folyamatok minden esetben a megrendelő igényeihez alkalmazkodnak. Szolgáltatásunkkal akkor is rendelkezésére állunk, ha konkrét elképzelései vannak (pl. értékesítési, vezetői készségfejlesztő, stb. tréningek), de akkor is eredményesen tudunk együttműködni, ha Ön csak a problémával van tisztában, esetleg azt érzi, hogy szükséges lenne munkatársait fejleszteni, de nem tudja pontosan, hogyan. Ilyenkor közösen elemezzük a problémákat, interjúkat készítünk, és együtt választjuk ki a megfelelő tréninget annak tartalmával és formájával együtt.

Egy-egy változási folyamat támogatására, vagy meghatározott probléma megoldására olykor a leghatékonyabb eszköz a workshop alkalmazása. Ilyenkor lehetőség nyílik arra, hogy egy felkészült tréner irányítása, moderálása mellett munkatársai találják meg és dolgozzák ki a szükséges megoldásokat. Ez a módszer egyszerre produktív, és fejleszti az ismereteket, készségeket is.

Önálló coaching folyamatot elsősorban vállalati felsővezetők, vagy más, kulcspozícióban dolgozó alkalmazottak számára javaslunk. A coaching során lehetőség van arra, hogy az adott vezetőre egyénre szabva fejleszthessük ismereteit, készségeit, segíthessük a hatékonyabb munkavégzésben.


Leggyakoribb moduljaink

1. modul: kommunikációs készségek fejlesztése
2. modul: prezentációs készségek fejlesztése
3. modul: tárgyalási készségek fejlesztése
4. modul: multikulturális kommunikáció
5. modul: célorientált menedzsment
6. modul: az együttműködő vezető, a csapatmunka alapjai
7. modul: helyzetfüggő vezetés
8. modul: problémamegoldás és döntéshozatal
9. modul: asszertivitás és konfliktuskezelés
10. modul: motiváció
11. modul: változásmenedzselés
12. modul: a sikeres teljesítményértékelés
13. modul: időmenedzsment
14. modul: ügyfélszolgálati munkatársak fejlesztése
15. modul: értékesítési munkatársak fejlesztése